Geelen, Esther
Beroepskunstenaar
Schilderkunst

Info

Esther Geelen, 31 jaar, is opgegroeid in Kerkrade en woonachtig in Doenrade. “Op mijn 15e kwam ik aanraking met schilderkunst. Na het voortgezet onderwijs volgde ik de studie tot Docent Beeldende Kunst en Vormgeving te Maastricht waarin ik in juni 2007 afstudeerde. Aansluitend heb ik in augustus 2008 mijn Master-degree behaald aan de Fontys University te Maastricht en ben ik Master in Kunst en Educatie. Hiervoor deed ik onderzoek naar het communicatiebeleid van een gouvermentele instelling in Zuid-Limburg.”
 
Regelmatig vervaardig ik schilderijen in opdracht voor bedrijven en particulieren. Ik exposeer tevens met mijn vrije schilderijen in de regio en neem vaak deel aan kunstmarkten om mijn schilderijen te tonen aan publiek. De reacties zijn vaak hartverwarmend. Om mijzelf beeldend te blijven ontwikkelen stel ik mijzelf geregeld beeldende doelen. Deelnemen aan kunstzinnige evenementen of bijvoorbeeld het maken van een serie beeldend werk met een bepaald thema zijn hier voorbeelden van.
 
De penseelstreken die ik in mijn beeldend werk gebruik zijn met een grove, romige en dynamische toets geplaatst. Op deze manier breng ik voor mij de expressie in & op het schildersdoek. De kleur en expressie spat dan ook vaak letterlijk en figuurlijk van het schildersdoek af. Kenmerkend voor mijn schilderijen zijn de sprekende en krachtige kleuren. Sommige werken zijn heel figuratief, expressief en dynamisch geschilderd. Andere werken zijn weer abstract en rustiger geschilderd.
 
‘’Je laten verrassen door ontstane vormen, kleurencombinaties, dat is iets wat ik voortdurend probeer te laten gebeuren tijdens het schilderen.’‘
 
Inspiratie haal ik uit het dagelijks leven. Muziek, sport, reizen en in het bijzonder architectuur. Kortom alles wat een mens raakt. Iets kleins kan zomaar een grote inspiratiebron zijn. Schilderen is voor mij een proces van beslissingen, keuzes maken en experimenteren met verschillende technieken en materialen in combinatie met een kritische blik om zo tot een verrassend eindresultaat te komen. Met mijn beeldend werk breng ik kleur en vrolijkheid naar je toe. Schilderijen zijn tenslotte een zeer bepalende sfeermaker in je leefomgeving en daarom is het des te belangrijker dat een schilderij bij je past en je een goed gevoel geeft. Bij het zien van mijn schilderijen hoop ik dat jij als kijker dezelfde emotie, expressie en passie ervaart als waarmee ik het schilderij gemaakt heb.
 
Esther: “Het creëren van beeldend werk is een prachtig gevoel wat iedere keer opnieuw weer voor verwondering zorgt.”
Op mijn website www.esthergeelen.nl vind je meer informatie over mijn schilderijen, kunst in opdracht, laatste nieuwtjes en uiteraard een galerie waarin je recente schilderijen kunt bekijken.

Expositie
Kluisstraat 8
Doenrade

Colofon/Disclaimer Voor vragen of opmerkingen over deze website kunt u een e-mailbericht sturen naar de Beheerder van KunstInSchinnen.