Peerboom, Harry
Amateur
Schilderkunst

Info


Harry Peerboom & gasten.
 
Al 19 jaar wonend in Schinnen ben ik opgenomen, als beeldend kunstenaar, in deze inspiratievolle omgeving, Ik ben vereerd deelgenoot te mogen zijn van dit bijzonder kleurrijk gezelschap van kunstenaars. Verzameld onder de noemer “Kunst in Schinnen”.
 
Mijn stijl is eigenwijs en kleurrijk. Mijn werk is te vangen onder de noemer “Limburgse eigen aardigheden”. Maar ook onder de noemer van emoties, actualiteit passend in het bijzondere van dit leven. Mijn uitwerking van Limburgse spreekwoorden en gezegden is uniek en bijzonder.
 
Tijdens deze “Kunst in Schinnen” dagen op zaterdag 12 en op zondag 13 oktober 2019 zal mijn werk deels in het teken van de “Limburgse vastelaovend” centraal staan. Met o.a. tekeningen en ontwerpen van vastelaovespins, prinsenmedailles.
 
“Same mit de Coöp aan taofel” is een schilderij dat te bewonderen is op steh Tische, te leen en ter gebruik voor het verenigingsleven van Schinnen.
 
Ruud Verhoeven uit Gulpen.
 
Op zondagmiddag 13 oktober zal Ruud Verhoeven mijn gast zijn, “mit sjun leedjes en verhäölkes” tussen 12:00 en 17:00 uur. In Gulpen en omstreken is hij een bekende liedjeszanger, cabaretier of journalist. Hoe je hem ook noemen wil? Een aangename creatieve persoonlijkheid. Zoals ikzelf getogen ben in Gulpen, zijn we samen weer een dagje “Gaarekieker”.
 
“Mit Lily aan ‘t fornuis en Harry aan d’n aezel” willen we ook deze editie onze spreekwoordelijke Limburgse gastvrijheid laten zien. U bent welkom, op beide dagen tussen 11:00 en 17:00 uur.
 

 
Fotografie website Kunst in Schinnen:
Leon Cuijpers, Ben Dragt, Jo Schoonbrood, Harry Peerboom

Expositie
Doctor Poelsstraat 15
Schinnen

Colofon/Disclaimer Voor vragen of opmerkingen over deze website kunt u een e-mailbericht sturen naar de Beheerder van KunstInSchinnen.