Hulshof, Dorine
Beroepskunstenaar
Beeldhouwkunst, Edelsmeden, Schilderkunst

Info

De inspiratie voor mijn werk is bijna 30 jaar geleden ontstaan door mijn kennismaking met de “Venus van Willendorf” : een piepklein beeldje van een vruchtbaarheidsgodin uit het paleolithicum.
Alles wat de mensen zo’n 25.000 jaar geleden bewonderden aan vrouwen en aanbeden als iets mysterieus en goddelijks, had te maken met vruchtbaarheid en geboorte: grote borsten, ronde buiken, brede heupen en dikke billen.
Tot mijn verbazing was dit beeldje het compleet tegenovergestelde van het huidige schoonheidsideaal. Wat doen vrouwen allemaal om te voldoen aan het slanke ideaalbeeld van deze tijd? Diëten volgen, botox spuiten, plastische chirurgie enz. En als het dan nog niet helemaal perfect is, worden de laatste oneffenheden weg ge-fotoshopt door de opmakers van modebladen en feel-good magazines. Waarmee ze er meteen voor zorgen dat meer dan de helft van de vrouwen zich helemaal niet zo “good” voelt, omdat ze daar niet aan kan tippen.
 
Sindsdien ben ik op zoek naar het vrouwbeeld in onze tijd, naar de rol en de positie die wij vrouwen hebben, naar hoe we onszelf zien, hoe mannen ons zien en willen zien.
Maar vooral zoek ik naar hoe wij als vrouwen willen zijn en gezien willen worden.
Mógen we nog zijn, wie we zijn of wie we willen zijn?
Deze zoektocht geef ik vorm in verschillende disciplines en materialen: in beelden van klei, textiel, polyurethaan enz., in schilderijen en tekeningen, in sieraden van zilver, kunststof en textiel.
 
Dorine Hulshof
 
Links
dorinehulshof@xs4all.nl
www.dorine.tk

Expositie
Bovenste Puth 13
Puth

Colofon/Disclaimer Voor vragen of opmerkingen over deze website kunt u een e-mailbericht sturen naar de Beheerder van KunstInSchinnen.